Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencseleves gazdagon

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 db sárga répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/4 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4-5 db debreceni
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 l víz
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek dijoni magos mustár

Elkészítés

    1. A lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. egy órát hagyjuk állni. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. A füstölt kolbászt és a debrecenit, félbe vágjuk, majd felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra.
    2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest.

    LENCSELEVES, -FASÍRT ÉS -SALÁTA - 10 TUTI LENCSÉS RECEPT SZILVESZTERRE, HA NEM SZERETED A FŐZELÉKET >>>

    INDÍTSD EZZEL AZ ÚJ ÉVET: LENCSELEVES, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>>

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin