Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
A szilveszteri menü két alapeleme, ami még a legkevésbé ételfókuszú bulikból sem hiányozhat, az a lencse(főzelék) és a (főtt) virsli. Körbenéztünk, a legnagyobb üzletláncok mennyiért kínlják ezt a két élelmiszert.
Vidék íze
A lencse nem hiányozhat a szilveszteri, ünnepi asztalról, hiszen a néphagyomány szerint ha eszünk belőle, bőséget, szerencsét hoz számunkra az új esztendőben. A lencséből szerencsére sokféle étel készülhet, mi most egy fantasztikus, tartalmas leves receptjét mutatjuk meg!
Kard Sándorné
Aki nem rajong a főzelékért, de a lencsét azért szereti, és a hagyomány miatt fogyasztana is belőle szilveszter estéjén vagy újév napján, annak ajánljuk a következő lencseleves recepteket: van köztük magyaros és zöldséges változat, de a krémlevesek rajongói is találnak ínyükre valót.
Zalabai Andrea
Összegyűjtöttük a legjobb tárkonyos leveseinket, válogassatok belőle kedvetekre, ha ti is imádjátok ezt a kellemes, ánizsos fűszert.
Vidék Íze
A szilveszteri lencse kihagyhatatlan fogás - már, ha bőségre, jólétre, anyagi javakra vágynánk az új esztendőben. Ám van, aki nem különösebben kedveli a lencsefőzeléket, és csak nagy kínkeservek árán tud legyűrni pár falatot, a jó szerencse érdekében. Nekik segítünk a lenti, 10-es, lencsés toplistával. Egy valami nincs köztük: főzelék!
Rozsnyai Gabriella
Videó
Ha a karácsonyi nagy lakomák után nem igazán kívánja a család - és a szervezeted sem - a nehéz lencsefőzeléket, vagy a füstölthúsos levest, akkor íme egy könnyű, mediterrán ízvilágú lencseleves-változat, amiben se rántás, se füstölt hús nincs, van viszont paradicsom és bébispenót, amitől igazán különleges és nagyon pikáns lesz az összahtás! Érdemes kipróbálni!
Wessely Márta
Bár a 21. században már nem a különféle babonák mentén alakítjuk a mindennapjainkat, az ünnepek, évfordulók környékén mégis előszeretettel adózunk a korábbi hiedelmeknek, biztos, ami biztos.
Adri
A ropogós kolbászkarikák igazán különlegessé varázsolják az egyszerű lencsekrémlevest.
Habliliom
A narancsszín és a vörös többféle gyönyörű árnyalata fedezhető fel azon összetevőkben, melyek az alábbi ételt alkotják, de döntően a vörös lencse, a sárgarépa és a fűszerpaprika (igaz ez utóbbiból háromféle is) adja a színét és zamatát a kelet-mediterrán ihletésű fűszeres lencselevesnek.
Az ünnepnapoknak megvan a sajátos, bensőséges hangulata, ezt a hangulatot pedig az ünnepi ételekkel tehetjük fényesebbé. A magyar konyha ezeréves tapasztalatait felhasználva olyan szilveszteri menüt ajánlunk, melyek magukban őrzik a hagyományt, de egy kicsit másként.
Szekeres Lajosné Klári
Vass Lászlóné
Hutyán-Székely Judit