Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazacos rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg arborio rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dl húsalaplé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 15 dkg füstölt lazac
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Felhevített olajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és 2-3 percig pirítjuk, amíg opálossá nem válik. Ezután hozzáöntjük a bort és hagyjuk hogy elfőjjön a leve. Utána hozzáöntünk kb 1 merőkanál alaplét és hagyjuk hogy szintén elfőjjön a leve, közben párszor átkeverjük. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizsszemek puhák nem lesznek, de nem esnek szét.
    2. Végül hozzáreszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, az aprított petrezselymet és a feldarabolt lazacot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

    KRÉMES CÉKLÁS RIZOTTÓ >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek