Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazacburger

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók négy személyre:
  • egy gyömbérgyökér szirupban
  • 7-8 dkg édesebb uborka
  • 6 dkg majonéz
  • két evőkanál édes mustár
  • só és pár csepp tabasco
  • 4 levél rukola vagy fejes saláta
  • egy fej lilahagyma
  • két kivi
  • egy teáskanál citromlé
  • 20 dkg nyers lazac
  • 4 db hamburgerzsemle (buci)

Elkészítés

    Elkészítése: Nagyon finomra vágjuk a gyömbért, az uborkákat felkockázzuk, majd mindkettőt összekeverjük a mustárral és a majonézzel. Sóval, tabascóval ízesítjük. Leöblítjük és lecsepegtetjük a rukola- vagy salátaleveleket. Meghámozzuk a hagymát, karikákra vágjuk, és lelocsoljuk a citromlével. Óvatosan lehúzzuk a lazac bőrét, és a húsát négy részre vágjuk. Felvágjuk a zsemlét. Az alsó felére egy-egy salátalevelet teszünk, megkenjük a mustáros szósszal, majd rátesszük a lazacdarabokat. A halra kiviszeleteket fektetünk, majd hagymakarikákat. A zsemle felső felével befedjük.

Megjegyzés

1 adag: 373 kcal, 19 g fehérje, 15 g zsír, 44 g szénhidrát
Elkészítési idő: 40 perc

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin