Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazac diós kéregben parajos burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg darált dióbél
  • 2 ek HAPPY HARVEST panírmorzsa
  • 1 db citrom (lereszelt héja)
  • 1 ek CASTELLO olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • LE GUSTO tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • 4 db ALMARE SEAFOOD norvég lazacfilé
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • LOMEE rotisseur mustár (ízlés szerint)
  • A körethez:
  • 50 dkg kisebb burgonya
  • 60 dkg friss bébispenót
  • 5 gerezd fokhagyma
  • LE GUSTO tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • CASTELLO olívaolaj
  • 1/2 dl TOLNA Irsai Olivér

Elkészítés

    1. A diót összekeverjük a panírmorzsával, a citromhéjjal, az olívaolajjal és az apróra vágott kaporral, majd jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük.
    2. A lazacokat bőrükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Tetejüket megkenjük citromlével, mustárral, majd eloszlatjuk rajtuk a panírmorzsás masszát és finoman rányomkodjuk, hogy kérget képezzen.
    3. A lazacszeleteket 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt addig sütjük, amíg a lazac omlós nem lesz és a kéreg aranybarnára nem pirul.
    4. A burgonyát megmossuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A megtisztított és vékonyra szeletelt fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd apránként hozzáadjuk a bébispenótot, felöntjük a fehérborral és hirtelen felfőzzük. A burgonyakarikákat olívaolajon lepirítjuk, óvatosan forgatjuk, nehogy összetörjenek, végül hozzáadjuk az elkészült fehérboros spenóthoz.
    5. A diós kérgű lazacokhoz tálaljuk, melyeket ízlés szerint meglocsolhatunk frissen facsart citromlével.

    SÜLT KELBIMBÓ POFONEGYSZERŰEN>>> 

    KÓKUSZKOCKA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

    RIZOTTÓ GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL>>> 

    ÉDESBURGONYA-LEVES (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

    JÓL BEVÁLT RECEPTEK, KLASSZIKUS ÉTELEK - KÉSZÜLJÜNK AZ ÜNNEPEKRE - VÁLOGATÁS>>> 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin