Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kunsági topogó

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10 személynek:
  • 1 kg száraz lebbencstészta
  • 5 kg burgonya
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg disznózsír (a szalonna zsírosságától függően)
  • 2-3 db zöldpaprika (csípős és édes)
  • 2 db paradicsom
  • pirospaprika
  • gulyáskrém
  • pirosarany
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd (a többi zsiradékkal együtt) pörköltalapot készítünk. A fokhagymát is ekkor tesszük bele. Azután kevés pirospaprika (csak színezzük vele a pörkötlet), gulyáskrém, pirosarany, só, bors kerül a dinsztelt hagymára.

    A felvágott burgonyát a pörköltalapba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát jól ellepje. A burgonyás pörköltet félig megfőzzük.

    Ha félig megfőtt, a darabokra tört lebbencstésztát, valamint a zöldpaprikát és a paradicsomot is beletesszük. Közepes tűzön főzzük úgy, hogy folyamatosan kevergetni kell, később pedig már csak az edényt „rázogatni”, míg a tészta meg nem puhul, és el nem fővi a levét. (Ha kevés a lé, pici vizet öntsünk rá.)

    A topogót a végén kissé lepiríthatjuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Bográcsban, de lábosban is készíthető, fenti mennyiség 10 fő részére elegendő.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin