Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kunsági pásztortarhonya

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg sertészsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 80 dkg szürkemarha-lábszár
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 db t. v. paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2–3 gerezd fokhagyma
  • cseresznyepaprika (ízlés szerint)
  • bors
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg házi tarhonya

Elkészítés

    1. A kockáravágott szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük. A zsírjában felforrósítjuk a sertészsírt, majd megpirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Beletesszük a felkockázott marhalábszárat és kavargatással addig sütjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
    2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az apró kockára vágott t. v. paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, cseresznyepaprikát, sót, frissen őrölt borsot, és kevés vízzel felengedve kis lángon pároljuk.
    3. Amikor már a hús puha, hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, a tarhonyát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Még sózzuk, ha kell, és fedő alatt főzzük addig, amíg a burgonya és a tarhonya is megpuhul. A kisütött tepertő a végén hozzáadható.

    TARHONYALEVES GAZDAGON>>> 

    TARHONYÁS LECSÓ KOLBÁSSZAL>>> 

    TARHONYÁS-VARGÁNYÁS CSIRKEPÖRKÖLT>>> 

Megjegyzés

Sebestyén János receptje. Ezt az ételt lábasban vagy szabad tűzön,
bográcsban is elkészíthetjük.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes