Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplipüré (alaprecept)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk.
    2. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz. Ha szükséges sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük. 
    3. Sült hús vagy rántott hús mellé kiváló köret.

    LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI) >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin