Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb krumplipüré

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk.
    2. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat és krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverünk annyi forró tejet, amennyit felvesz. Ha szükséges, sózzuk még. Egy csipetnyi borssal és szerecsendióval ízesítjük. 
    3. Sült hús vagy rántott hús mellé kiváló köret.

    LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI) >>> 

    KRUMPLIPÜRÉ ÉDESBURGONYÁBÓL>>> 

    GYÖMBÉRES KRUMPLIPÜRÉ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin