Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplileves gazdagon virslivel és baconnel

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 6 db virsli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 2 szál zöldség
  • 1 szál paszternák (el is hagyható)
  • 4 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt bors
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A bacont kisebb darabokra felvágjuk, a virslit felkarikázzuk. A répát, a zellert, a zöldséget, a paszternákot, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. 
    2. Egy fazékba beletesszük a bacont, és zsírjára sütjük, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pár percig pároljuk.
    3. A párolás után megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint majoránnával, majd alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük a zöldségeket.
    4. Amikor félpuhák a zöldségek beletesszük az ujjnyi vastag szeletekre felkarikázott virsliket, és készre főzzük. Ha megfőtt hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

    MAGYAROS KRUMPLILEVES KOLBÁSSZAL >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk!

lady_adry
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hasonló Receptek

Magazin