Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A tudósok nemcsak a műhús előállításával, hanem a vegán bőr kifejlesztésével is kísérleteznek. Mivel a ruha-, cipő- és kiegészítőipar egyik legfontosabb, értékes alapanyaga a bőr, ez pedig sok állat halálát okozza, nem véletlen, hogy sokan keresik a legjobb bőralternatívát.
A rakott krumpli gyerekkorunk kedvenc szombati eledele volt, nem véletlenül: ezt az ételt tartották ugyanis anyukáink a legegyszerűbben elkészíthető, mégis laktató és finom ebédnek. A gyors előkészületek után, amíg a sütőben pirultak a burgonyakarikák, lehetett mosni, takarítani és esetleg a leckét ellenőrizni. Most kicsit más, különlegesebb rakott krumpli recepteket hoztunk.
Pataki Nóra
A dugványozásnak ezzel a különleges módszerével akár már egy szál rózsából is lehet bokrot nevelni. Mutatjuk, milyen alapanyag kell hozzá!
Vidék íze
A burgonyához a babérlevél és a majoránna is remekül passzol, de illik hozzá sokak kedvenc fűszere, a tejszínes ételek lelke, a tárkony is. Ha van otthon pár szem krumplid, akkor készítsd el ezt az ünnepi levest, ami nem egészen egy óra alatt a család asztalára kerülhet! Íme a recept.
Kard Sándorné
A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? Mutatunk egy trükköt, amivel megelőzhető az ilyen főzési katasztrófa.
Felcsiki Tünde
Ha kallódik otthon pár szem fonnyadt, kicsírázott burgonya, akkor most mutatunk egy szuper tippet, hogy mire használd!
Nagy kedvencünk a rakott krumpli, de valljuk be, általában kétszer is meggondoljuk, hogy hozzálássunk-e. Ezzel a recepttel nincs min töprengeni!
Krumpli, a megunhatatlan. Az egyik kedvenc alapanyagunk, hiszen olcsó és laktató fogásokat lehet belőle készíteni télen-nyáron. Például isteni leveseket is főzhetsz burgonyából, és a krumplilevest variálhatod virslivel, sajttal, kolbásszal, sonkával. Akárhogyan is készíted el, aki eszik belőle, az mind a tíz ujját megnyalja utána.
Ez a laktató krumplis tészta, a dödölle valaha a szegények eledele volt, hiszen alapvetően csak krumpli és liszt kellett hozzá - ma már a legmenőbb éttermekben szolgálják fel köretként. Következzen most az autentikus alaprecept, és egy nagyon fontos jótanács, amit érdemes megszívelni, ha igazán jó dödöllét szeretnénk készíteni.
Kovács Ágnes
A zúzapörkölt nemcsak Szoboszlai Dominik, hanem még sok száz magyar kedvence. Nem véletlenül, ugyanis egy különleges étel, mely egy nem szokványos alapanyagból készül. Aki még nem kóstolta, próbálja ki, hoztunk is hozzá egy remek receptet!
Videó
Hogy pucoljunk meg bosszúság nélkül egy narancsot? Hogy tegyük különlegessé a krumpliköretet? És hogyan daraboljunk fel 2 másodperc alatt egy banánt? Íme 3 konyhai trükk, amit te is azonnal ki akarsz majd próbálni!
Ki ne szeretné a krumplis tésztát, a rakott burgonyát? A krumpli nagyon sok népszerű étel alapja. Fogyasztása ugyanakkor lehet előnyös és hátrányos is. Ez történik, ha rendszeresen krumplit eszel...
Sok minden előfordult már a gyorséttermi menükben, de egészen ritka az, amikor a sült krumpli rámosolyog a vendégre. Így járt egy brit fickó is, aki azonnal lefotózta a nem mindennapi burgonyát.
DÖMÖTÖR VIOLA
A kedvezőtlen időjárás sem segített a termelőknek, akik szerint hetek múlva eltűnhet a magyar krumpli a boltok polcairól. Mivel a burgonyára szükség van, így érkeznek a külföldi gumók, ez pedig áremelkedéssel jár majd.
Pataky Krisztina
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor főzés közben jövünk rá, hogy kifogytunk valamiből, amire S.O.S. szükségünk lenne, és már nincs időnk boltba szaladgálni. Ilyenkor jönnek jól a különféle pótlékok és helyettesítők – a zsemlemorzsa esetében például egy igen meglepő, szemétre való hulladék menthet meg bennünket: a krumpli héja. Máris mondjuk, hogyan!