Elkészítés: A tésztát megfelezem, mindkettőt tepsi nagyságura nyújtom, és sütőpapíron megsütöm (10-15 perc, 4-5 fokozat). Amikor kihűlt, az egyiket vágjuk fel kis négyzetekre.
A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást jól elkeverjük a puha vajjal, tejjel, vaníliás cukorral, liszttel, és gőz fölött állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az egyben hagyott tésztalapot kenjük meg a krémmel. Kb. 5-7 mm vastag lesz. A tésztakockákat rakjuk szorosan egymás mellé. Tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt vizes késsel felszeletelhetjük. Porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre