Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összegyúrom a puha margarint a többi hozzávalóval.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe nyomkodom a tésztát (egy picit tapadós), és 13 perc alatt elősütöm.
Ezután szilvával kirakom a tetejét és elkészítem a krémet.
Egy tálban összekeverem a tejszínnel a hozzávalókat, majd felfőzöm, mint egy pudingot, csak állandóan kevergetve, mert leragad.
Ezt a sűrű masszát ráöntöm a szilvák tetejére, elsimítom, majd durvára darált dióval megszórom a tetejét, és visszatolom 35-40 percre a sütőbe. Készen is van, csak kihűlés után szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre