Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes szilvás-diós süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 40-45 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg felezett, magozott szilva
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vanília puding
  • 4 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • rumaroma ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 3 marék durvára tört dió

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összegyúrom a puha margarint a többi hozzávalóval.

    A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe nyomkodom a tésztát (egy picit tapadós), és 13 perc alatt elősütöm.

    Ezután szilvával kirakom a tetejét és elkészítem a krémet.

    Egy tálban összekeverem a tejszínnel a hozzávalókat, majd felfőzöm, mint egy pudingot, csak állandóan kevergetve, mert leragad.

    Ezt a sűrű masszát ráöntöm a szilvák tetejére, elsimítom, majd durvára darált dióval megszórom a tetejét, és visszatolom 35-40 percre a sütőbe. Készen is van, csak kihűlés után szeletelem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin