Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes-spenótos lasagne - besamel nélkül

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 6 db lasagne tésztalap
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 40 dkg leveles spenót (mélyhűtött, felengedett)
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg ricotta vagy túró (áttörve)
  • 3 ek parmezán sajt (reszelt)

Elkészítés

    1. Kockára vágjuk a hagymát, olívaolaj on megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot a zúzott fokhagymával, és rövid ideig tovább pároljuk. Megsózzuk, -borsozzuk, majd pürésítjük.
    2. A krémsajtot elkeverjük a ricottával, a spenótpéppel és 1 evőkanál parmezán sajttal.
    3. A lasagne  lapokat a spenótos krémmel egy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy a tál aljára és az utolsó rétegre sajtkrémes spenót kerüljön, majd megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

      LASAGNE - SOKFÉLEKÉPPEN >>> 

      Még több lasagne recept >>> 

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

Ha ricotta helyett túróval készítjük, a végeredmény kissé savanykásabb - de úgy is nagyon finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek