Krémes meggyes sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál porcukor
  • 12 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 üveg magozott meggy
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 1 üveg meggybefőtt leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat kikavarjuk a cukorral és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk. A tetejére szórjuk a meggyel, és megsütjük.

    Amíg sül a tészta, a krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot. Kikavarjuk a margarint a porcukorral, és mikor a krém kihűlt, akkor kavarjuk bele a pudingba.

    A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé).

    Ha mindez kész és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat. Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk. Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet.

Megjegyzés

Kevesebb tojással is lehet készíteni, akkor vékonyabb lesz.

Atkáriné Terike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Francsicsné Balasa Gabriella 6 évvel ezelőtt
Tul.képpen mi a gond? Ide a sütés-főzés öröméért látogatnak a felhasználók, nem egymáson kitölteni a saját frusztrációjukat. Na mindegy, ilyen is van, mindenesetre keresem az 1-eske beküldött receptjeit..... Ami fontos, az itt lévő recept is nagyon jónak tűnik, a kalácsgaléria alkotásai pedig szuperek.
Horvath Veronika 7 évvel ezelőtt
hmm, hmm a jot miert nem lehet meglatni a masikban?? Legalabb megosztotta velunk azt a ket receptet is. Varjuk a kovetkezot:))
Gábor Csilla 7 évvel ezelőtt
Nagyon beharangoztad a saját receptjeidet stb. ehhez képest semmi nincs 0.Hát ez nagyon ciki.2 receptel villogni!

Hasonló Receptek

Magazin