Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes borsóleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 1/2 csokor menta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 db burgonya
  • 2 ek vaj
  • 400 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 l zöldségleves-alaplé (kockából)
  • 100 ml cukrozatlan habtejszín

Elkészítés

    1. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket megmossuk, durvára aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk.
    2. Felforrósítjuk a vajat, majd megfonnyasztjuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a krumplit, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a hagymás alaphoz a borsót.
    3. Felöntjük alaplével, megsózzuk, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük a levest. Végül tejszínnel dúsítjuk, majd pürésítjük botmixerrel. Egy kevés tejszínhabbal, mentalevélkékkel és frissen őrölt borssal tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin