Kossuth-kifli, ahogy Emese készíti

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 38 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 42 dkg kristálycukor
  • 42 dkg rétesliszt
  • 1,5 db citrom
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • 15 dkg dió (durvára tört)
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
    2. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.
    3. A masszához keverjük a lisztet, majd kis adagokban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot úgy, hogy nehogy összetörjük.
    4. A tésztát egy nagyobb tepsibe simítjuk és rászórjuk a cukorral elkevert diót.
    5.  180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a sütemény kihűlt, egy pohárral kifliformákat szaggatunk belőle.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin