Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köpönyeges alma

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db savanykás, közepes méretű (nem szétfővő) alma
  • mélyhűtött vajas, leveles tészta
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 5 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat meghámozom, a magházat óvatosan kiveszem. A cukrot, a vajat, a diót és a fahéjat jól összekeverem, és elosztva a 4 almába, a magházak helyére töltöm.

    A vajas-leveles tésztát kinyújtom kb. 2 mm vastagságúra, és akkora négyszögeket vágok ki belőle, hogy majd az almákat egyenként beletekerhessem. (A köpönyegnek éppen egyszer kell átérnie az almát.)

    Az almákat beletekerem a tésztába, az alma alá hajtom a tészta alját, és a tésztát az alma oldalán a két széle találkozásánál összenyomom, a tetejénél egy kis hézagot hagyok, hogy a gőz kijöhessen sülés közben.

    Felvert tojással alaposan megkenem, tűzálló edénybe vagy kis tepsibe - távolsággal - egymás mellé állítom, és 175 fokos előmelegített sütőben, középen kb. 25 percig sütöm (amíg a köpönyeg megpirul).

Megjegyzés

Nagyszerűen előkészíthető, a hűtőben várhat a sütésre. Amíg a vacsora elfogy, addig megsülnek az almák is. Melegen-langyosan tálalom vaníliafagylalttal vagy házilag készített vaníliaszósszal.

juditgilbert
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin