Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • borsikafű
  • 2 ek zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kolbász
  • bors
  • pirospaprika
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • bazsalikom

Elkészítés

    1. A káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábosban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
    2. Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darálthúst és a felszeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 pecig pároljuk.
    3. A rizst a szokásos módon megfőzzük.  
    4. Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét mergkenjük a tejföllel.
    5. 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.

    KEMENCÉBEN SÜTÖTT RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

    RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SONKÁVAL TÖLTVE>>> 

    TÖLTÖTT KÁPOSZTA CSERÉPEDÉNYBEN>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin