Keress receptre vagy hozzávalóra

Köleses töltött paprika

Hozzávalók

  • 20 dkg sertésszűzpecsenye
  • 15 dkg köles
  • 1 dl olaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek friss lestyán
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 8 db t. v. paprika
  • 2 dl házi ketchup

Elkészítés

    1. 2 ek olajon megfuttatjuk a kölest, felengedjük háromszoros mennyiségű vízzel, és fedő alatt megpároljuk.
    2. A húst kis kockákra vágjuk, és megpirítjuk 4 ek felforrósított olajon hirtelen, hogy ne engedjen levet, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd összekeverjük a hússal és a kölessel. Sóval, borssal és a lestyánnal ízesítjük. 
    3. A paprika tetejét levágjuk, a magjait kikaparjuk, és megtöltjük a keverékkel. 
    4. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Feldaraboljuk, és a maradék olajon 2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kevés vizet. Beletesszük a paprikákat, és 10 percig pároljuk őket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpároljuk 10 perc alatt. Ezután kivesszük őket, a ketchupot a visszamaradt szaftba keverjük, összemelegítjük, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a paprikát.

    A házi ketchup receptjét itt találod >>>  

Szaftosan, rizottószerűen elkészített párolt rizzsel is tálalhatod. A paprikát panírozáskor a szájánál kétszer-háromszor is mártsd a tojásba, majd zsemlemorzsába, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék! Amikor a tojást a töltelékhez kevered, ügyelj rá, hogy elveszítse a folyósságát, mégse legyen belőle rántotta!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin