Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus sajttorta egyszerűen

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A klasszikus sajttorta elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A kekszet finom morzsásra törjük, majd az olvasztott vajhoz forgatjuk. Kikenünk olajjal egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A vajas morzsát az aljára nyomkodjuk, aztán hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáforgatjuk a mascarponét és a keményítőt, majd a lágy habbá felvert hideg tejszínt. A keveréket a behűtött morzsás alapra simítjuk.
  3. A sajttortát 175 fokra előmelegített sütőben kb. 75 perc alatt készre sütjük. Közben, 45 perc elteltével, lefedjük a tortát egy darab alufóliával.
  4. A sütési idő lejártát követően kivesszük, hagyjuk a formában kihűlni, majd felszeletelve kínáljuk. 

SÜTÉS NÉLKÜLI OREO SAJTTORTA>>> 

SAJTTORTÁS BROWNIE>>> 

KÓKUSZOS-OREÓS MINI SAJTTORTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek