Klasszikus mézes krémes

default user icon

Hozzávalók

  • A tészta:
  • 5 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tej
  • 6 dkg méz
  • A krém:
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 4 evőkanál tej
  • 1 evőkanál rum
  • Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. 3 cipóba osztjuk, és még melegen késpenge vastagságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral borított 30x34-es sütőlapon, vagy egy  tepsi hátán,180 fokos sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Aranybarna színűre kell sülnie, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
    2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd jön hozzá a liszt, és a tej. Jól kikeverjük, és kis lángon, sűrű, sima krémet főzünk, majd kihűtjük.
    3. Amíg ez krém hűl, addig a vajat kikeverjük a porcukorral, és a rummal. A krémhez keverjük a tojássárgából főzött krémet. Jól kidolgozva fényes, selymes krémet kapunk. 
    4. A megsütött mézes lapokat megkenjük a 4 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanálnyi rummal, hogy ne kelljen egy napot várni, hogy megpuhuljon a sütemény, majd a krémmel megkenjük, és egymásra rétegezzük őket.
    5. Gőz felett a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tároljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin