hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos mézes krémes

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kókuszos mézes krémes elkészítéséhez egy tálba tesszük a puha vajat és a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és összegyúrjuk. A tésztából 4 gombócot formálunk, és folpackkal letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a krémet.
  2. A krémhez 1 dl tejet simára keverünk a pudingporral. A maradék tejet felforraljuk a vaníliamagokkal, hozzáadjuk a pudingos tejet és a kókuszt, majd állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt kókuszkrémmel.
  3. A tésztagombócokat kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsi (20x32 cm) hátán egyenként, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. Összeállítás: egy lapot meglocsolunk rummal, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot és megkenjük baracklekvárral. Erre ismét tésztalapot borítunk, meglocsoljuk rummal, rákenjük a maradék krémet és beborítjuk az utolsó lappal. 
  5. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaót a porcukorral, a vízzel és az étolajjal,  majd a süti tetejére csorgatjuk. 

Megjegyzés

A karácsony egyik jellegzetes sütije a mézes krémes. A hagyományos darás krémtől eltérően, most kókusszal készítettem. Kicsit macerás a lapok egyenkénti sütése, de a tésztája nagyon jól kezelhető és nyújtható, így hamar lehet vele végezni. A lapok is gyorsan megsülnek, a krém pedig egyszerűen csodás ízű. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss