Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos mézes krémes

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a puha vajat, a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és összegyúrjuk. A tésztából 4 gombócot formálunk és folpackkal letakarva pihentetjük amíg elkészítjük a krémet.
  2. A krémhez, 1 dl tejet simára keverünk a pudingporral. A maradék tejet felforraljuk a vaníliamagokkal, hozzáadjuk a pudingos tejet és a kókuszt, majd állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt kókuszkrémmel.
  3. A tésztagombócokat kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsi (20x32 cm) hátán egyenként, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütögetjük.
  4. Összeállítás: egy lapot meglocsolunk rummal, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot és megkenjük baracklekvárral. Erre ismét tésztalapot borítunk, meglocsoljuk rummal, rákenjük a maradék krémet és beborítjuk az utolsó lappal. 
  5. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit a porcukorral, a kakaóporral és az étolajjal majd a süti tetejére csorgatjuk.

Megjegyzés

A karácsony egyik jellegzetes sütije a mézes krémes. A hagyományos darás krémtől eltérően, most kókusszal készítettem. Kicsit macerás a lapok egyenkénti sütése, de a tésztája nagyon jól kezelhető és nyújtható, így hamar lehet vele végezni. A lapok is gyorsan megsülnek, a krém pedig egyszerűen csodás ízű. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss