A nagyi almás pitéje - paleo módra!

Hozzávalók

  • 25 dkg őrölt mandula
  • 13 dkg földimandulaliszt
  • 4 dkg kókuszolaj
  • 2 db egész tojás
  • 5 g útifűmaghéj
  • 5 g szódabikarbóna
  • 2 g só
  • 10 dkg eritrit
  • Töltelék:
  • 1kg alma
  • 20 dkg eritrit

Elkészítés

    1. Célszerű az almatöltelékkel kezdeni: az almát lereszeljük vagy kockázzuk, és egy lábasban megdinszteljük a hozzáadott eritrittel és fahéjjal együtt.
    2. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 
    3. A kész tésztát ketté osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk (20x30 cm).
    4. A kinyújtott tésztát a tepsibe tesszük és elősütjük 180 fokon 8-10 percig (szép aranybarna legyen) ezután ráhalmozzuk az alma tölteléket, és a tészta másik felével befedjük.
    5. Tojással lekenjük, dióval díszítjük és 180 fokos sütőben további 10 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek