A káposzta felét kimossuk, háromfelé osztjuk. Egyharmad részét a tepsibe tesszük, szalonnaszeletekkel befedjük, ezután a másik egyharmad részét, majd kolbászkarikák következnek, végül befedjük a megmaradt káposztával.
Annyi bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk a tetejére, ahány személynek tálaljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolva megsütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Ezt az ételt télen készítettük, amikor melegítésre fűtöttük a kemencét. Reggelire vagy vacsorára fogyasztottuk. Tejfölt akkor tettünk rá, ha a piacra szánt tejfölből maradt otthonra is.
Barna Jánosné receptje. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!