Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egytálétel maradék krumplipüréből

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg kelbimbó
  • 1 ek vaj (+ a formához és a tetejére)
  • 30 dkg burgonyapüré
  • 1 ek tejföl
  • 1 gerezd fok hagyma

Elkészítés

    1. A megtisztított kelbimbót a vajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel. Megsózzuk és felforraljuk. Ezután fedő alatt, közepes lángon haraphatóan puhára pároljuk, és elfőzzük a levét.
    2. A kelbimbót kivajazott felfújtformába vagy tűzálló tálba tesszük. A burgonyapürét kissé fellazítjuk a tejföllel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kelbimbóra halmozzuk és elsimítjuk. Egy kevés vajat forgácsolunk rá, majd 200 fokon enyhén barnára sütjük.

    GYÖMBÉRES KRUMPLIPÜRÉ>>> 

    KRUMPLIPÜRÉ ÉDESBURGONYÁBÓL>>> 

    KRUMPLIPÜRÉ (ALAPRECEPT)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin