Csirkés-krumplis egytálétel

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük a szárnyas fűszersóval, rozmaringgal és fokhagymával, hozzáöntünk egy kis olajat, összekeverjük a fűszeres hússal, majd fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
  2. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, egy nagy darab vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, és a tál aljára terítjük.
  3. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, karikára vágjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és ráterítjük a hagymára. Ha ez megvan, rátesszük a bepácolt húst, és kb. fél deci  vizet öntünk rá. Majd lefedve a sütőbe tesszük, és kb.180 fokon, egy órán át pácoljuk.
  4. Ha megpuhult a hús - főleg a combot ellenőrizzük - a tetőt levéve, kb. 200 fokra emelve a hőt, ropogósra sütjük. Amikor kész az étel ízlés szerint megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss