Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kefires lángos

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 3 kis pohár kefir
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • egy csipetnyi cukor
  • olaj vagy zsír
  • 1 kis tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt, egy kis cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. Közben, a lisztbe keverjük a sót, majd a megkelt élesztővel és a kefirrel összedolgozzuk, megdagasztjuk (ha nem elég lágy a tészta, még tejet öntünk hozzá). Liszttel megszórjuk a tetejét, és egy konyharuhával letakarjuk, meleg helyen 1 órát kelesztjük. 
    2. Ezután lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (a deszkát és a tészta tetejét is bőven belisztezzük, hogy csak a liszt tartsa össze a tésztát). Az ujjainkkal kissé széthúzzuk a pogácsákat (a kezünket is belisztezzük, mert ragadhat a tészta), és forró olajban vagy zsírban, nagy lángon mindkét oldalát megsütjük. Gyorsan kell megfordítani, mert nagyon hamar sül. 
    3. Végül megkenjük tejföllel, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin