A sütőporos lángos elkészítéséhez a kétféle lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat és a víz felét, majd alaposan összedolgozzuk. Keverés közben hozzáadunk még annyi vizet, hogy a tészta könnyen formálható legyen.
A tésztából olajos kézzel 4-5 halmot formázunk. Egy serpenyőben forrósítjuk az olajat, majd a tésztahalmokat egyesével megformázva szép pirosra sütjük mindkét oldalukat. Amikor a lángos készre sült, kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig melegen tartjuk. Kínálhatjuk tejföllel, sajttal.
Tálalás előtt a lángost ízlés szerint sózzuk meg, kanalazzuk rá a tejfölt, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ízlés szerint még fokhagymával is megkenhetjük.... - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!