hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőporos lángos cukorbetegeknek

25 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőporos lángos elkészítéséhez a kétféle lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat és a víz felét, majd alaposan összedolgozzuk. Keverés közben hozzáadunk még annyi vizet, hogy a tészta könnyen formálható legyen.
  3. A tésztából olajos kézzel 4-5 halmot formázunk. Egy serpenyőben forrósítjuk az olajat, majd a tésztahalmokat egyesével megformázva szép pirosra sütjük mindkét oldalukat. Amikor a lángos készre sült, kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig melegen tartjuk. Kínálhatjuk tejföllel, sajttal.

 

Megjegyzés

Tálalás előtt a lángost ízlés szerint sózzuk meg, kanalazzuk rá a tejfölt, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ízlés szerint még fokhagymával is megkenhetjük.... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek