Kávékrémes húsvéti kekszek

Hozzávalók

  • 4 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj (puha)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk instant kávé
  • 2 ek rum
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • ételszínezék
  • cukorgyöngy
  • apró marcipándíszek

Elkészítés

    1. Keverjük a liszthez a diót, a vajat, a fahéjat és a kétféle cukrot. Gyúrjuk simára, nyújtsuk 3 mm vékonyra, és szúrjunk ki belőle 24 tojásformát. Süssük őket 180 fokos sütőben kb. 10 percig.
    2. Keverjük össze a krém hozzávalóit. Kenjük meg a kihűlt tésztatojások felét a krémmel, és fedjük be őket a többi tésztával. Helyezzük hűtőszekrénybe 1-2 órára.
    3. A tojásfehérjét keverjük simára a porcukorral, és színezzük ételszínezékkel. Díszítsük a tojásokat a mázzal, a cukorgyöngyökkel, a marcipán pillangókkal és a virágokkal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin