Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Katalin hercegné spárgatökös chutney receptje

default user icon

Hozzávalók

  • 1,8 kg spárgatök (meghámozva, kimagozva)
  • 4 db hagyma
  • 3 db alma
  • 22 dkg mazsola
  • 22 dkg datolya (kimagozva)
  • 5 dl maláta ecet
  • 90 dkg barna cukor
  • 1 tk só
  • 2 ek gyömbér (reszelve)
  • 2 ek vegyes fűszerkeverék (fokhagyma, menta, fahéj, bors, koriander, szerecsendió, zsálya, chili)

Elkészítés

    1. Az apróra vágott spárgatököt, hagymát és az almát egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mazsolát, a datolyát, a cukrot, a sót, a gyömbér és a fűszerkeveréket, majd ráöntjük a maláta ecetet és jól összekeverjük.
    2. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon rotyogtatni kezdjük. Amikor forrni kezd, levesszük a hőmérsékletet és alacsony fokozaton, másfél-két órát főzzük.
    3. Ezután leszűrjök a folyadékot, és a chutney-t sterilizált befőttes üvegekbe adagoljuk.
    4. Száraz, hűvös helyen 12 hónapig is elállnak. Felbontás után 1 hónapig még hűtőben tárolható.

    Mangó chutney recept

    Birsalma chutney recept


Megjegyzés

Katalin hercegné egy interjúban árulta el 2017-ben, hogy ezt a különleges spárgatökös finomságot adta néhány éve ajándékba II. Erzsébetnek karácsonyra. A Middletone családban régi hagyományos, hogy ilyen különlegesség kerül a kamra polcaira. A hozzávalókból 8 üvegnyi chutney jön ki.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin