Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos leves

MME MME
1 5/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk.
Elkészítés: Lábasban felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, a hagymát, és kevergetve, lassú tűzön megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, kevergetve tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Megszórjuk egy csipet őrölt borssal, az ételízesítővel, és felforraljuk. Beletesszük a karfiolt, és letakarva, lassú tűzön kb. 15 perc alatt készre főzzük. A tojássárgáját simára keverjük a tejszínnel, a levest levesszük a tűzről, és a tejszínes keverékkel dúsítjuk. Jól elkeverjük, de már nem főzzük tovább. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 250 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss