Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk.
Elkészítés: Lábasban felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, a hagymát, és kevergetve, lassú tűzön megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, kevergetve tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Megszórjuk egy csipet őrölt borssal, az ételízesítővel, és felforraljuk. Beletesszük a karfiolt, és letakarva, lassú tűzön kb. 15 perc alatt készre főzzük. A tojássárgáját simára keverjük a tejszínnel, a levest levesszük a tűzről, és a tejszínes keverékkel dúsítjuk. Jól elkeverjük, de már nem főzzük tovább. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre