Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol márványsajtos sonkával töltve

MME MME
4.2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és az egész fejet sós, forró vízben 15-20 percig főzzük. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk. A márványsajtot lereszeljük. A sonkát kockákra/csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A majdnem puha karfiolt kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. A márványsajtot, a sonkát összekeverjük a tejföllel, a tojással, a petrezselyemmel, a vajas hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karfiol közepét kivágjuk, a kiszedett részt szintén apróra vágjuk, belekeverjük a sajtos masszába, és az így nyert helyre tesszük vissza a tölteléket. Tepsibe tesszük, és a sütőben 15 percig (amíg szép piros lesz) sütjük.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 498 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss