Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiol márványsajtos sonkával töltve

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg karfiol
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg márvány sajt
  • 20 dkg gépsonka
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és az egész fejet sós, forró vízben 15-20 percig főzzük. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk. A márványsajtot lereszeljük. A sonkát kockákra/csíkokra vágjuk.

    Elkészítés: A majdnem puha karfiolt kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. A márványsajtot, a sonkát összekeverjük a tejföllel, a tojással, a petrezselyemmel, a vajas hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A karfiol közepét kivágjuk, a kiszedett részt szintén apróra vágjuk, belekeverjük a sajtos masszába, és az így nyert helyre tesszük vissza a tölteléket. Tepsibe tesszük, és a sütőben 15 percig (amíg szép piros lesz) sütjük.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 498 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin