Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás, tojáshabos bogyók

default user icon

Hozzávalók

  • A karamellhez:
  • 20 dkg cukor
  • 9 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 125 g tej
  • 3 db tojás, szétválasztva
  • 1,5 dkg élesztő
  • 35 dkg BL55 liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek vágott mandula
  • 0,8 dkg só
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

    1. A karamellhez egy serpenyőben, közepes lángon karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és 2 percet főzzük. Utána hozzáöntjük a tejszínt és újabb 1 percet főzzük, majd egy nagy csipet sóval ízesítjük. Befőttes üvegbe öntjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtve tároljuk felhasználásig.
    2. A tejet a tojások sárgáival és az élesztővel dagasztógépben elkevertetjük, majd amikor feloldódott hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, mandulát, sót és cukrot és simára dagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk a vajat, amivel teljesen kidagasztjuk. 45 percet érleljük langyos helyen, letakarva.
    3. A tésztát 40x40 cm-re nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a karamellel és megszórjuk a szeletelt mandulával. Ráhajtjuk a felső részt és a két oldalát egyenesre vágjuk. Függőleges irányban, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát, amiket elfelezünk és megfonjuk barhesznek. Kis kivajazott formákba ültetjük, letojásozzuk és 40 percet kelesztjük. 190 fokra melegítjük elő a sütőt, újra letojásozzuk, majd 16-18 percet sütjük.
    4. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kis halmokat nyomunk habzsákkal a gömbök tetejére, amiket konyhai fáklyával megégetünk.

    Videó! Így készítheted el a karamellás-tojáshabos bogyókat! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin