Karácsonyi pisztráng

default user icon
3 3.5/5

Hozzávalók

  • 2 kis, konyhakész pisztráng,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 10 dkg mandula,
  • 1 dl tejszín,
  • fél citrom leve,
  • 10 dkg vaj,
  • 0,5 dl fűszeres olaj (pl. tárkonyos, rozmaringos vagy kakukkfüves),

Elkészítés

    A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fűszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Zúzott fokhagymával meghintjük, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 4 évvel ezelőtt
Ismét isteni lett, nagyon hálás vagyok a receptért! Ezúttal a halak mérete miatt kiemeltem őket a serpenyőből, és a visszamaradt szaftban pirítottam a mandulát + több tejszínt öntöttem rá, nem is párolgott el...
Tetézi Éva 5 évvel ezelőtt
Még jó, hogy - kivételesen - utólag olvastam el az alábbi hozzászólást, ugyanis szokott befolyásolni a választásban... Nekem nagyon finom lett. Pirultan is fincsi volt a mandula, és bár valódi szaft tényleg nem maradt, szerintem ilyennek kell lennie. Én egy kicsit túlaggódtam, hogy túlsülnek a halak, többször forgattam meg a kelleténél őket, ezért egy kicsit szétestek, de az ízükön ez semmit nem változtatott. Gratulálok a recepthez! Ezentúl nem kell étterembe mennem, ha pisztrángot szeretnék enni, új kedvencet, különlegességet kell az olyan alkalmakra találnom...
Szemere Katalin 12 évvel ezelőtt
Én nem tudom, hogy másnak hogy sikerül, de az enyém olyan rossz volt, hogy gyakorló háziasszonyként szégyenkeznem kellett. Valószinűleg az is szerepet játszott benne, hogy a hal belseje nem volt teljesen kipucolva és én nem vettem észre, hogy májdarabok maradtak benne. A mandual odakapott másodpercek alatt és a főzőtejszín elpárolgott(?) és csak egy zavaros fehér túrószerűség maradt a vajban. Egyszóval pocsék volt. Biztosan én voltam a hibás, dehát ez van.

Hasonló Receptek

Magazin