Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Karácsonyi leg-leg sütemény

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Karácsonyi leg-leg sütemény

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 155
  • Elküldve: 70

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 80 ml agave szirup vagy méz, vagy 10 dkg cukor
  • 18 dkg margarin
  • 1,8 dl kefir
  • 1 narancs reszelt héja
  • kb. 5-6 cm-es darabka friss gyömbér reszelve
  • 1 alma reszelve
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kiskanál ánizsmag
  • 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (mediterrán mix)
  • pici só
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone light sajtkrém
  • 35 dkg 100 % almapép
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 5-6 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban az agave szirupot (vagy mézet) a tojásokat, a puha margarinnal és a kefirrel géppel pár percig keverem, majd belekerül a többi hozzávaló is: só, narancshéj, fűszerek, reszelt alma és gyömbér, aszalt gyümölcs, liszt, sütőpor, ezt már kanállal és kézzel keverem tovább, sűrű nokedliszerű tésztát kapok.

A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütő saját tepsijét zsírpapírral kibélelem, majd erre kanalazom rá a tésztát, elegyengetem simára, és 25 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat a kandírozott narancs kivételével mind egy nagyobb keverőtálba teszem, géppel jól kikeverem, majd a végén a kandírozott narancskockák is belekerülnek.

A kihűlt lapot 3 felé vágom, a krémmel megkenem, a tetejére és az oldalára is kerüljön.

Megjegyzés:

10 napig gondolkodtam ezen a sütin, a krémnél tudtam, hogy valamilyen mascarponéset szeretnék, és ma délelőtt kaptam ajándékba 100%-os almapépet és agave szirupot, úgyhogy akkor már tudtam, hogy ezeket beleépítem a sütibe. SOHA nem csináltam még ilyen finom sütit, kifejezetten KARÁCSONYI a fűszerezése, de mégis könnyű a krémje. Mindenkinek csak ajánlani tudom, annyira különleges!

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. december 21. (szerda) 14:52
    Kedves Nemalom Örülök, hogy kipróbáltad én tudtam, hogy érdemes rá.:)) Kellemes Ünnepeket !
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
Virslivel töltött lángos Virslivel töltött lángos
Szezámos-gyömbéres padlizsán Szezámos-gyömbéres padlizsán
Pudingos rakott keksz Pudingos rakott keksz
Gyors cassoulet kolbásszal (babos egytál) Gyors cassoulet kolbásszal (babos egytál)
Darálthúsos leves Darálthúsos leves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122477_olasz-tesztaszoszok-110.jpg A legfontosabb olasz tésztaszószok

A főtt tészták legnépszerűbb feltétei a különböző olaszos mártások. A sokféle paradicsomos és tejszínes változat teszi…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept