Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi leg-leg sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 80 ml agave szirup vagy méz, vagy 10 dkg cukor
  • 18 dkg margarin
  • 1,8 dl kefir
  • 1 narancs reszelt héja
  • kb. 5-6 cm-es darabka friss gyömbér reszelve
  • 1 alma reszelve
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kiskanál ánizsmag
  • 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (mediterrán mix)
  • pici só
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone light sajtkrém
  • 35 dkg 100 % almapép
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 5-6 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálban az agave szirupot (vagy mézet) a tojásokat, a puha margarinnal és a kefirrel géppel pár percig keverem, majd belekerül a többi hozzávaló is: só, narancshéj, fűszerek, reszelt alma és gyömbér, aszalt gyümölcs, liszt, sütőpor, ezt már kanállal és kézzel keverem tovább, sűrű nokedliszerű tésztát kapok.

A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütő saját tepsijét zsírpapírral kibélelem, majd erre kanalazom rá a tésztát, elegyengetem simára, és 25 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat a kandírozott narancs kivételével mind egy nagyobb keverőtálba teszem, géppel jól kikeverem, majd a végén a kandírozott narancskockák is belekerülnek.

A kihűlt lapot 3 felé vágom, a krémmel megkenem, a tetejére és az oldalára is kerüljön.

Megjegyzés

10 napig gondolkodtam ezen a sütin, a krémnél tudtam, hogy valamilyen mascarponéset szeretnék, és ma délelőtt kaptam ajándékba 100%-os almapépet és agave szirupot, úgyhogy akkor már tudtam, hogy ezeket beleépítem a sütibe. SOHA nem csináltam még ilyen finom sütit, kifejezetten KARÁCSONYI a fűszerezése, de mégis könnyű a krémje. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss