Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kalandozások a belga sörök világában, avagy a trappista szerzetesek üdvözlete

Egy újabb, zamatos ízvilágú itóka a trappisták konyhájáról. A szerzetesek erős söreinek mintegy húsz márkája közül, amelyek alkoholtartalma átlagban hét és kilenc százalék körül mozog, a Chimay az egyik legnépszerűbb.
4. rész: Chimay

Ezt a sört az ország legnagyobb rendi sörfőzdéjében készítik Hainaut-ban. (A tartomány fővárosában, Monsban tett sétánkról ide kattintva egy képes beszámolót is olvashatsz.)

A Chimay-t is több, összesen háromféle alkoholtartalommal készítik. Én a minap a kilenc százalékos változatból fogyasztottam, s erőssége ellenére sem tűnt bántóan emberpróbálónak, inkább kellemesen telt ízűnek nevezném.

Természetesen jellegzetes Chimay-pohár is létezik, ami azonban nem sokban különbözik az Orval-pohártól, szinte csak a rajta olvasható feliratban térnek el egymástól. Ennek a sörtípusnak a fektetését nem ajánlják, azonban fogyasztás előtt az elkészítés után még évekig állni hagyják.

Sarnyai Ödön

Orval - 3. rész
tovább a következő részhez >>>

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin