Átszitáljuk a lisztet a vaníliás cukorral és a porcukorral. Összedolgozzuk a felkockázott vajjal, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából hengert formázunk, majd három egyenlő részre vágjuk. A harmadokat tíz darabra vágjuk, és apró kosárkaformákba nyomkodjuk. 180 fokos sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez összekeverjük a kakaót egy evőkanál forró vízzel. Hozzákeverjük a puha vajat, a porcukrot, a cukrot és a rumot. A kosárkákat megtöltjük a krémmel. 1-1 szem rumos meggyel díszítjük őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre