Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsos paraszttál

Hozzávalók

  • 5 dkg szárított gomba
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg káposzta
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt császárhús
  • 20 dkg kolbász
  • 2 ek sertészsír
  • 1-2 tk őrölt pirospaprika
  • 3 db babérlevél
  • 6 szem fekete bors
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    1.

    A szárított gombát és az aszalt szilvát meleg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk. A megtisztított káposztát felcsíkozzuk. A savanyú káposztát leöblítjük, lecsepegtetjük, majd felprítjuk. A megtisztított sertéslapockát, valamint a füstölt császárhúst felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    2.

    A sertészsírt felforrósítjuk, majd üvegesre sütjük hagymát. Hozzáadjuk a húsokat és a kolbászt, majd az egészet megpirítjuk kissé, aztán hozzáforgatjuk a lecsepegtetett gombát és szilvát, valamint a kétféle káposztát.

    3.

    Megsózzuk, ízesítjük az őrölt pirospaprikával, a babérlevéllel és a fekete borssal. Az ételt felöntjük a vörösborral és 1 dl vízzel. Lefedjük és közepes lángon 2 órán keresztül főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

    RAKOTT KÁPOSZTA - A HAGYOMÁNYOS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin