Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott káposzta - a hagyományos recept

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd 1,5-szeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt alacsony lángon megpároljuk.
  2. A káposztát hideg víz alatt átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymával együtt és felforrósított olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Majorannával fűszerezzük, sóval, borssal ízesítjük, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
  4. Ha megfőtt a rizs, a darált hússal és a savanyúkáposztával felváltva, egy hőálló edénybe rétegezzük. A tetejére kenjünk a sóval és a borssal elkevert tejfölt, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütjük.

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>> 

KEL, TÉSZTA, KRUMPLI, KARFIOL - 10 SZUPER RAKOTT ÉTEL >>> 

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss