Elkészítés: A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig lereszeljük a héját, majd a levüket kifacsarjuk. A kifacsart narancsleveket, a 100%-os narancslevet, a fűszerkivonatot, a joghurtot, és a 2 darab narancs lereszelt héját egy lábosba tesszük, és néha megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, utánízesítünk, majd lehűtjük.
A lehámozott narancshéjat apró kockákra vágjuk, és kevés cukorral kandírozott narancshéjat készítünk belőle.
A tojásfehérjéket kevés porcukorral kemény habbá verjük, és kanállal forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk belőle.
A lehűlt narancslevest a habgaluskákkal tálaljuk, melyeknek a tetejére kevés kandírozott narancshéj kerül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre