Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg narancsleves habgaluskával és kandírozott narancshéjjal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig lereszeljük a héját, majd a levüket kifacsarjuk. A kifacsart narancsleveket, a 100%-os narancslevet, a fűszerkivonatot, a joghurtot, és a 2 darab narancs lereszelt héját egy lábosba tesszük, és néha megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, utánízesítünk, majd lehűtjük.

A lehámozott narancshéjat apró kockákra vágjuk, és kevés cukorral kandírozott narancshéjat készítünk belőle.

A tojásfehérjéket kevés porcukorral kemény habbá verjük, és kanállal forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk belőle.

A lehűlt narancslevest a habgaluskákkal tálaljuk, melyeknek a tetejére kevés kandírozott narancshéj kerül.

Megjegyzés

Könnyed és finom. - KenGuruu

Ezek is érdekelhetnek

Friss