A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben félpuhára főzzük. A húsos füstölt szalonnát csíkokr a vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a hagymát. Ha szükséges, kevés olajat aláöntünk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, megpirítjuk, majd liszttel meghintjük és 1 percig pirítjuk. Felöntjük fél pohárnyival a bab főzővizéből, csomómentesre keverjük, majd az egészet hozzáöntjük a babhoz. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt készre főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre