Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készül házilag: húsvéti tormakrém pillanatok alatt

default user icon
MME
A tavasz és persze a húsvét sem múlhat el a kissé pikáns, kissé csípős, de rendkívül egészséges zöldség, a torma nélkül. Készítsünk belőle krémet házilag!

Pofonegyszerű és pillanatok alatt el is készül ez a házi tormakrém, amelynek hozzávalóit és lépéseit nutritionist_bori, azaz Nagy Borbála táplálkozási szakértő mutatta meg Instagram-oldalán.

 

Miért érdemes tormát fogyasztani?

Csípőssége miatt sokan kerülik a tormát, pedig számos jótékony hatása van a szervezetre.

  • Vírus-, gomba-, és baktériumölő hatású, ezáltal erősíti az immunrendszer.
  • Rostban gazdag, tehát segíti az emésztést, és jót tesz a keringési rendszerünknek is.
  • Tisztítja a vért, a májat és a veséket.

Érdemes tehát minél gyakrabban fogyasztanunk, és a húsvéti időszak remek alkalom, hogy elkezdjük beiktatni az étrendünkbe. A krémes torma jól illik a főtt tojáshoz, a sonkához és a kalácshoz egyaránt. Íme, az elkészítése.

 

 

Hozzávalók:

  • 1 db torma
  • ½ db alma
  • 2 dl víz
  • 2 tk. méz
  • 2 ek. ecet

Elkészítése:

  1. A tormát és az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, vagy robotgépben felaprítjuk.
  2. A vízhez adunk egy csipet só, azután hozzáadjuk a mézet és az ecetet is, és alaposan összekeverjük.
  3. A mézes-ecetes vizet az almás-tormás keverékre öntjük, jól összekeverjük, és ha darabosan szeretjük, így már fogyaszthatjuk is. Ha igazán krémes tormát szeretnénk, akkor pedig robotgéppel simára pürésítjük az egészet.

A házi keverékünk a hűtőben néhány hétig eláll, de úgysem marad belőle addig.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek