Pofonegyszerű és pillanatok alatt el is készül ez a házi tormakrém, amelynek hozzávalóit és lépéseit nutritionist_bori, azaz Nagy Borbála táplálkozási szakértő mutatta meg Instagram-oldalán.
Miért érdemes tormát fogyasztani?
Csípőssége miatt sokan kerülik a tormát, pedig számos jótékony hatása van a szervezetre.
- Vírus-, gomba-, és baktériumölő hatású, ezáltal erősíti az immunrendszer.
- Rostban gazdag, tehát segíti az emésztést, és jót tesz a keringési rendszerünknek is.
- Tisztítja a vért, a májat és a veséket.
Érdemes tehát minél gyakrabban fogyasztanunk, és a húsvéti időszak remek alkalom, hogy elkezdjük beiktatni az étrendünkbe. A krémes torma jól illik a főtt tojáshoz, a sonkához és a kalácshoz egyaránt. Íme, az elkészítése.
Hozzávalók:
- 1 db torma
- ½ db alma
- 2 dl víz
- só
- 2 tk. méz
- 2 ek. ecet
Elkészítése:
- A tormát és az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, vagy robotgépben felaprítjuk.
- A vízhez adunk egy csipet só, azután hozzáadjuk a mézet és az ecetet is, és alaposan összekeverjük.
- A mézes-ecetes vizet az almás-tormás keverékre öntjük, jól összekeverjük, és ha darabosan szeretjük, így már fogyaszthatjuk is. Ha igazán krémes tormát szeretnénk, akkor pedig robotgéppel simára pürésítjük az egészet.
A házi keverékünk a hűtőben néhány hétig eláll, de úgysem marad belőle addig.
Borítókép: Shutterstock
Ajánljuk még:
- KÜLÖNLEGES HÚSVÉTI REGGELIT KÉSZÍTHETÜNK EBBŐL A TESCÓS PÉKSÜTEMÉNYBŐL
- 30 PERC ALATT ELKÉSZÜL EZ A HÚSVÉTI HIDEGTÁL: SONKÁS TÖLTÖTT TOJÁS SALÁTAÁGYON
- MÉHECSKÉS KOCKA: ERRE A SÜTIRE HÚSVÉTKOR MINDENKI RÁREPÜL MAJD