Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi sárgabarackfagyi

Hozzávalók

  • 35 dkg érett sárgabarack + a díszítéshez
  • 2 db kezeletlen lime
  • 5 ág menta (elhagyható)
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg natúr sajtkrém
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A sárgabarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héjukat, kiszedjük a magjukat és feldaraboljuk a húsukat. Az egyik lime-ot forró vízzel lemossuk, és lereszeljük a héját. Ezután mindkét lime levét kifacsarjuk. A leöblített, lerázott menta leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk.
    2. A barackot összeturmixoljuk a lime-héjjal és -lével, valamint a cukorral. A pürét simára keverjük a sajtkrémmel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mentával együtt a gyümölcsös masszába forgatjuk. Végül laposabb formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük legalább 8 órára. Közben időnként átkeverjük.
    3. A kész fagyit kanállal tálkákba adagoljuk, és frissen felvágott sárgabarackcikkekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

A fagyit gyümölcs helyett frissen tépett mentalevelekkel is díszítheted.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin