Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejespite zöldteás-citromfüves sárgabarackkal

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • A raguhoz:
  • 20 dkg sárgabarack
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 cl mézes barackpálinka
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 dl zöldtea

Elkészítés

Elkészítés: A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük. A citromfüvet hosszában 4 részre vágjuk, felfűzzük rá a barackokat. Egy serpenyőben a cukrot barnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a teát és a barackpálinkát, és amikor a felét elfőtte, beletesszük a baracknyársakat, és kb. 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik a szaftja.

A pitéhez a tojásokat a cukorral és pici sóval habosra keverjük, a lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet folyamatos keverés mellett, hogy sima masszát kapjunk. A formát kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 60-80 perc alatt megsütjük.

Felkockázzuk a pitét, a barackot mellé tesszük a tányérra, és kicsit meglocsoljuk a szafttal.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss