Elkészítés: A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk,borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk, a felesleges morzsát leütögetjük róla. A halszeleteket félretesszük.
A füstölt szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük 3 dl vízzel, majd felforraljuk és besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük sóval, borssal, mustárral.
A felmelegített olajon először a halszeletek panírozott felét sütjük aranybarnára, majd megfordítjuk, és mérsékelt tűzön készre sütjük.
A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre