Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsafilé mustáros kéregben

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk,borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk, a felesleges morzsát leütögetjük róla. A halszeleteket félretesszük.

A füstölt szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük 3 dl vízzel, majd felforraljuk és besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük sóval, borssal, mustárral.

A felmelegített olajon először a halszeletek panírozott felét sütjük aranybarnára, majd megfordítjuk, és mérsékelt tűzön készre sütjük.

A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek