Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hal rokfortmártással

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk a zöldfűszerrel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A rokfortot lereszeljük, a diót szárazon kicsit megpirítjuk, majd darabosra törjük. A vajat felforrósítjuk, a halról lerázzuk a fűszereket, és gyorsan pirosra sütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. A maradék vajat felöntjük a borral, beforraljuk. Beletesszük a rokfortot, és amikor olvadni kezd, hozzáadjuk a tejszínt. Jól összeforraljuk, rászórjuk a diót. Tálaláskor a hal köré öntjük a mártást. Adhatunk hozzá párolt rizst vagy ropogósra sült újkrumplit, és sok zöldsalátát. Isteni.

Megjegyzés

Tippek: ha nem szereted a halat, csirkemellfiléből is finom. Tejszín helyett használhatsz tejfölt, az se kutya. - MME

Ezek is érdekelhetnek