Hagymás rostélyos

default user icon
7 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg marhafelsál
  • 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • zsír
  • olaj
  • vaj
  • bors
  • mustár
  • flekken fűszerkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. A hagymát karikára vágom, lesózom, és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszűrve jénai edénybe teszem, hogy ne hűljön ki. (Rengeteg hagymával szeretem!) A krumplit 1,5-2 centis kockára vágom, és zsír, olaj és vaj keverékében megsütöm. Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával. Mustárt is adok mellé. Fejessaláta, savanyú uborka, kovászos uborka illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vojnics Marianna 6 évvel ezelőtt
ez a kedvenc etelem, a halalos agyamon is ezt kernem :-) en is elotte valo este beirdalom, befuszerezem a hust, rakenem a mustart, pici olivaolaj a tetejere, lefedem, hutobe teszem, s csak masnap kozvetlen sutes elott sozom be a husszeleteket...s termeszetesen elsonek a hagymakarikakat sutom ki, s a megmaradt olajban (nem kell sok hisz mar a pacolaskor is olajat adtam hozza!) helyezem a marhaszeleteket s hirtelenre sutom.. + a sultkrumpli helyett rendszeresen habkonnyu krumplipurevel talalom,, mennyei :j
Mudris Tünde 7 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem és teljes volt a siker! Én ilyen csendben még nem láttam ebédelni a családom. Köszönöm! Én is rostélyosból készítettem és egy éjszakát állt a hűtőben befűszerezve.
Szigeti Zsófi 8 évvel ezelőtt
en mar sokszor sutottem lesztbe forgatott hagymat, az esetek tobbsegeben szep aranysarga es ropogos lett, valahol viszont olvastam, hogy, ha ez nem jon osse, akkor be kell tenni a sutobe, ugy, hogy a sutoajtot nyitva kell hagyni, es meg egy kicsit szaritani kell a mar kisutott hagymat... erdemes kiprobalni, talan nem hulyeseg...
Mandy85 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam. Sikert arattam vele. Csak az a fránya mosogatás ne lenne..
9 évvel ezelőtt
Én ma kipróbálom, remélem jó lesz.Az tetszik benne, hogy nem vacakolsz vele sokat, így elég egyszerű, biztos, hogy puha lesz a hús.Ha hirtelen sütöm, napokig kell pácolnom és még így sem biztos, hogy puha lesz.Köszi:enting
Zorger Antal 11 évvel ezelőtt
Nekem még sohasem sikerült a Hagymás rostélyoshoz a hagymát úgy megsütni, hogy az ne égjen meg, vagy ne barnult volna meg. Étteremben ettem már olyat, hogy a hagyma olyan volt, mint egy aranysárga szalmaboglya. Már a látványa is inycsiklandozó! Mi a hagymasütés titka?
Hisu 11 évvel ezelőtt
A hagymas rostelyos igy is biztosan finom, de en -mint ez ahogy a nevebol is kovetkezik- nem felsalbol, hanem rostelyosbol csinalom. Persze hatszinbol se rossz... :) Az en altalam ismert elkeszitesi mod abban kulonbozik, hogy a pacolas legalabb 2napig tart (mustaros olajos pacban) es utana hirtelen sutom a hust es nem parolom (rozsaszinure sutom).

Hasonló Receptek

Magazin