Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors májgombócleves kacsamájpástétomból

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyemzöld
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • ételízesítő
  • A gombóchoz:
  • 1 konzerv kacsamájpástétom vagy más májkrém
  • 2 db zsömle
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket karikákra szeltem, 1 evőkanál olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főztem. Amikor megpuhult, felöntöttem a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraltam.

    A zsemlét beáztattam, kifacsartam, hozzákevertem a tojást, a májpástétomot és a petrezselyemzöldet. Mivel nem állt össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zsemlemorzsát kevertem bele. Nem fűszereztem semmivel, mert a pástétomtól nagyon finom íze lett, nem kellett hozzá se só, se bors.

    Vizes kézzel formáztam a gombócokat, majd a levesbe helyezve megfőztem.

Megjegyzés

Próbáljátok ki, gyors, nagyon finom leves lett, többet ér egy tyúkhúslevesnél, amit órákat kell főzni, míg elkészül.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Köszönöm szépen.
bednem
Ha gyorsan kell levest készítenem, akkor jó minőségű 1-2 db pástétomot választok a boltban és azt szaggatom bele, mintha tésztát szaggatnék, persze akkor, ha már minden megfőtt a levesben és le is zárom alatta a gázt. Úgy is finom lesz! Ha van időm, akkor természetesen zsemlemorzsás - zsemlés gombóccal készítem. Gyors, egyszerű és finom leves az év bármely napján! (Vadhúsos pástétommal is érdemes megkóstolni!)

Hasonló Receptek

Magazin