Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés-csokoládés desszert

Hozzávalók

  • 1 csomag tejcsokis vagy tiramisu ízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 10-12 db babapiskóta
  • 1/2 dl kávé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 2 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • tört mandula, dió, mogyoró, grillázs vagy csokoládé

Elkészítés

    1. A pudingot megfőzzük 2,5 dl tejjel, és rögtön egy jénai tálba simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A piskótákat a maradék tejjel elkevert kávéba mártogatjuk, majd a puding tetején elrendezzük őket.
    2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (ehhez adhatuk 1 evőkanálnyi olaj at), majd kissé kihűtjük (de még maradjon folyékony), és a piskótarétegre öntjük. Kihűtjük.
    3. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a hideg tejszínhabbal díszítjük a tetejét, végül ízlés szerint megszórjuk a tört dióval, mandulával vagy csokival.

    KÁVÉS MALAKOV-TORTA>>> 

    KÁVÉS-VANÍLIÁS KRÉMES>>> 

    KÁVÉS BROWNIE>>> 

     

Megjegyzés

Az a jó ebben a desszertben, hogy bárki el tudja készíteni a saját ízlése szerint - egyszerű, mégis siker a vendégek körében.

ambroziandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin