Keress receptre vagy hozzávalóra

Grízes tészta fehér csokoládés meggymártással

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg búzadara (gríz)
  • 1,5 dl víz
  • 2 csipet só
  • 3 ek olaj
  • 25 dkg széles metélt
  • A csokoládés meggymártáshoz:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 0,5 dl víz
  • 1 tábla fehér csoki

Elkészítés

    1. Az olajat felmelegítjük, majd hozzászórjuk a búzadarát. Megsózzuk és állandó kevergetés mellett, kis lángon aranybarnára pirítjuk.
    2. Amikor már szép aranybarnára pirult, levesszük a tűzről, és óvatosan felöntjük a vízzel. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítjuk tovább, amíg a nedvesség elpárolog és finom morzsalékos lesz.
    3. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a langyosra hűlt pirított grízhez adjuk. Ízlés szerint megszórjuk egy kevés sóval, kevergetés közben összemelegítjük, majd tálalásig melegen tartjuk a tésztát.
    4. A meggyet megszórjuk a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, és legalább egy fél órát hagyjuk állni. Ezután hozzáöntjük a vizet, majd kisebb lángon pár percig főzzük, hogy kissé elfője a levét.
    5. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
    6. Tálaláskor a tésztát tányérba szedjük, majd ízlés szerint rákanalazunk a csokoládés meggymártásból, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Az egyszerű grízes tésztát tálaljuk csokoládés meggymártással, és a család biztosan nem tud majd ellenállni neki.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin