Az olajat felmelegítjük, majd hozzászórjuk a búzadarát. Megsózzuk és állandó kevergetés mellett, kis lángon aranybarnára pirítjuk.
Amikor már szép aranybarnára pirult, levesszük a tűzről, és óvatosan felöntjük a vízzel. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítjuk tovább, amíg a nedvesség elpárolog és finom morzsalékos lesz.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a langyosra hűlt pirított grízhez adjuk. Ízlés szerint megszórjuk egy kevés sóval, kevergetés közben összemelegítjük, majd tálalásig melegen tartjuk a tésztát.
A meggyet megszórjuk a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, és legalább fél óráig hagyjuk állni. Ezután hozzáöntjük a vizet, majd kisebb lángon pár percig főzzük, hogy kissé elfője a levét.
A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
Tálaláskor a tésztát tányérba szedjük, majd ízlés szerint rákanalazunk a csokoládés meggymártásból, és úgy kínáljuk.